FAYDALI BİLGİLER

GÜNLÜK KALORİ HESABI VE İDEAL KİLO

Bu hesaplayıcı ile günlük kalori ihtiyacınızı, ideal kilonuzu ve vücut kitle indeksinizi (BMI) öğrenebilirsiniz. Resme tıklayın.







ÖKSÜRÜĞÜ ÖNLEMENİN YOLU


Ayak tabanlarımızın yağı emen özel bir yapısı vardır.
Bu nedenle eğer tabanınıza örneğin sarmısak sürerseniz yaklaşık 20 dakika
sonra tadını ağzınızda alırsınız.
Bunu bulan bilim adamları nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi
olarak geri dönüyor.

Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli
öksürük durumunda
Ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin.
Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz.
Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten
daha etkilidir.



KOLAY ADRES BULMA

Adres bulmanın en kolay yolu http://showmystreet.com/ sitesini tıklamak, açılan penceredeki kutucuğa aradığınız adresi girdikten çok kısa bir süre sonra ekrana  gelen haritada bu adresi görebiliyorsunuz. Çoğu zaman adresin tamamını bile yazmadan ulaşabiliyorsunuz bu bilgiye.



YANIKLARA YUMURTA AKI

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.  Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır. Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur. Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!  Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.




UÇAKLARIN KONUMUNU TAKİP EDİN

Bir yakınınızın içinde bulunduğu uçağın durumunu merak ediyorsanız buraya tıklayarak uçağın havadaki pozisyonunu harita üzerinden takip edebilirsiniz. Linkte karşınıza çıkan harita üzerinde yer alan Search düğmesine tıklayıp açılan pencereye uçuş numarasını yazıp enter e basmanız yeterli.



GİZLİ PİL GÜCÜ

Eger cep telefonunuzun pil seviyesi çok düşükse ve acil bir  telefon bekliyorsaniz; Nokialar, rezerve pile sahiptir.  *3370#  tuslarina basarak, telefonunuzu, rezerv pille çalisir hale getirebilirsiniz. Cihaziniz pil seviyesinde %50 artis gösterecek ve telefonunuzu sarj ettiginizde, rezerv piliniz de tekrar dolacaktir.



EĞER UZAKTAN KUMANDALI ARAÇ ANAHTARINIZI ARACINIZDA KİLİTLİ UNUTURSANIZ...
 
Aracinizin yedek anahtari baska birinde varsa, aradaki mesafe ne olursa olsun, o kisiyi cep telefonunuzla arayin. Aracinizin kapisina  25- 30 cm uzakta cep telefonunuzu tutun, karsi taraf da yedek anahtarin acma dugmesine(cep telefonuna yakin bir mesafede tutarak) basin. Kapiniz acilacaktir ve Bagaj icin de geçerlidir.




112 ACİL

112  Eğer telefonunuz kapsama alanı dışındaysa ve acil bir durum var ise, 112'yi çevirin. Varolan herhangi bir network bulunup, yardım isteyebilirsiniz. Daha enteresanı, tuş takımınız kilitli olsa dahi, 112 çevrilebilir.

 

GECE İLAÇ SERVİSİ

Acil olarak ihtiyaç duyduğunuz bir ilaç günün 24 saati kapınıza kadar gelebilir.
444 77 24 numarayı arayıp ilcın ismini vermeniz yeterli, bu hizmet için ilaç fiyatına ilave olarak gündüz 10 TL gece ise 15 TL ödeniyor.




YAVAŞLAYAN BİLGİSAYARINIZI HIZLANDIRIN (TEKNO TV)





RAKI
Rakının çok faydalı yanları da varmış...
Amerikalı bir bilim adamı olan Prof. Edmond Riche ile İngiliz bilim adamı Prof. Alex Harley’ın  yaptığı bir araştırmada, anasonla ilgili çarpıcı sonuçlara ulaşılmış. Üzüm suyu ile birleştirilen anasonun, insan sağlığı üzerinde inanılmaz derecede olumlu etkileri saptanmış...
Aşırıya kaçmadan bilinçli olarak tüketilen rakının sayısız yararları varmış.
Rakı, haftada bir-iki gün, bir-iki duble içildiğinde, bakınız neler oluyormuş?

-  Damarları açarak kan dolaşımını rahatlatıyor.
-  Tansiyonu normal düzeye düşürüyor. Stres de neredeyse sıfır noktasına iniyor.
-  Yeterli kan akışı nedeniyle tüm vücut rahatlıyor.
-  Üzüm ve anason karışımı, karaciğere yardımcı oluyor.
-  Dostlarla (ya da sevgiliyle) birlikte alındığında mutluluk hissi artıyor.
-  Rakı kışın saat 17-19, yazın saat 19-21 arası içilmeli.
-  Rakı kalabalığı sevmez. Masada sadece iki-üç dost ya da bir sevgili olmalı.
-  Eskilerin deyimiyle en kolay ve iyi ilaç: “Haricen yakı, dahilen rakı!”

NOT :Bu yararlara ulaşmak için 2 duble yeterli fazlası yukarıdaki yararları yok ortadan kaldırıp vücuda zarar veriyor.



HANGİ AYDA HANGİ BALIK YENİR ?

Sularımızdaki balıkların ve diğer mahsullerin bazıları bütün sene boyunca yenir. Bazıları da aylara göre lezzetini bir kat daha arttırır ancak, bazı aylarda da fazla veya az miktarda avlanırlar. Beyaz etli, ince, narin balıklar oldum olası hep "lüks" balık muamelesi görürler: Levrek, dil, kalkan gibi balıklar tarihin hiçbir döneminde öyle ucuza kapatılmamışlardır. Bu büyük ilgi de boşuna değildir; bu balıklar çok hafif, hazmı kolay, insanı tıkamayan türdendir.

OCAK
Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezazetlerini muhafaza eder. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, minakop boldur. Midyenin mevsimi başlamıştır. Tekir, kırlangıç bolca avlanır.
ŞUBAT
Bu ayda Kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir bol çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop, midye lezzetle yenir.
MART
Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.
NİSAN
Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır. MErcan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur.
MAYIS
İstakoz, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit zevkle yenir. Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar.
HAZİRAN
Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e yazlığa gitmişlerdir. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından dolayı dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir.
TEMMUZ
Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine nefasetini devam ettirir. Istakoz, pavurya, böcek bolca çıkar.
AĞUSTOS
Çingene palamutu mevsimi açar. SArdalya, kılıç, mercan, sinağrit, ıstakoz ve pavurya yine nefis lezzetlidir.
EYLÜL
Sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir. Palamut irileşmiş olup çeşitli yemeği yapılır. Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.
EKİM
Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır. Bu, balığın her çesidinin bollaşması demektir.
KASIM
Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. Pisi'nin en nefis olduğu aydır. Torik akışa başlar, lakerdası yapılır.
ARALIK
Uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Tekir boldur; hamsinin de tam lezzetli zamanıdır.



KALAMAR DOLMA TARİFİ

Kalamar temizlenir ancak dışındaki ince zar soyulmaz. Bütün olarak süt ve şekerin ya da maden suyunun içine yatırılır. Bir gün buzdolabında bekletilir. Yumuşak hareketlerle tıpkı masaj yapar gibi zeytinyağı ile ovulur. Lor peyniri
ya da rendelenmiş tulum peyniri, dövülmüş sarmısak, ince kıyılmış maydanoz, oldukça ince kıyılmış yeşil biberden hazırlanan malzeme,
kalamarın içine doldurulur. Ağzı kürdanla
kapatılır. Mangalda, mangal yoksa yağsız
tavada pişirilir. Üzerine zeytinyağı, karabiber
ve kekik dökülerek servis edilir.
Bir başka dolma içi de sarmısak, domates, yeşil biber, çim çim karidesin sote edilmesiyle hazırlanır.
Bu iç malzemeye peynir rendelenir ve kalamarın içine konur, ağzı kürdanla kapatılır.




SAGANAKİ 

El altındaki malzemelerle kolayca hazırlanabilecek bir meze. Sabah kahvaltısında da servis ediliyor. Saganaki adı “sahan” kelimesinden geliyor.
Malzemeler: Kabukları soyulmuş bir adet domates, bir sivri biber, koyun (veya keçi) peyniri, rendelenmiş kaşar, pul biber, nane, kekik,
zeytinyağı.
Hazırlanışı: Sahan olarak küçük toprak güveç kullanılabilir. Beyaz peynir ufalanıp güvecin dibine serilir. Üzerine ince doğranmış domates ve biber sırasıyla konur. Pul biber, kekik ve nane de gezdirildikten sonra bir miktar zeytinyağı eklenir. En üste kaşar peyniri yayılıp, alüminyum folyoyla örtülerek orta dereceli fırına verilir. 10 dakika pişirilerek sıcak servis yapılır. Değişik malzemeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, çimçim karides, yumurta gibi.



     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...