18 Temmuz 2012 Çarşamba

Hangisi Dost? Hangisi Düşman?





Yandaki fotoğraf 1915 yılına ait, bugün İsrail toprakları içinde yer alan Beer Sheva kasabasında Osmanlıların inşa ettirdiği bir tren istasyonu, ön planda Osmanlı askerleri görünüyor.



Sağdaki fotoğrafta aynı tren istasyonunun bugünkü halini görüyorsunuz, İsrail tarafından antik eser olarak korumaya alınmış, yanındaki meydanda ise birinci dünya savaşında burada şehit olmuş 298 türk askerinin anısına bir anıt var. 2008 yılında Türkiye'den getirilen bir Atatürk büstüde  meydana konulmuş ve bu meydanın adı Mustafa Kemal Atatürk Meydanı olmuş




Şimdi gelelim yandaki resme, Kabe'den çekilmiş ve arkada bir Osmanlı eseri olan tarihi Ecyad kalesi görünüyor.





Sağ yandaki fotoğraf son zamanlarda, yukarıdaki ile hemen hemen aynı açıdan çekilmiş, arka plandaki tarihi Ecyad kalesi yıkılmış ve yerine Manhattan vari gökdelenler kondurulmuş.







Bağzılarımızın beğenmeyip hemen her gün kötülediği İsrail'in tarihi bir Türk eserine karşı sergilediği tavır ile güya din kardeşimiz Suud'luların tavrına bakarmısınız? Ayrıca tüm dünya Müslümanlarının kutsal mekanı olan Kabe'yi ezen ona yukarıdan bakan böyle karaktersiz yapıları buraya dikmek Müslümanlara yapılan bir saygısızlık değilde nedir? 
Katolik dünyasının merkezi Sen Pietro kilisesinin yanına bu tür gökdelenler dikildiğini düşünebiliyor musunuz?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...