14 Aralık 2016 Çarşamba

Voyager 1 ve altın plak


Voyager 1 şu anda milyarlarca km.uzakta yıldızlar arası alanda yol almakta. Dünya dışındaki yaşamın insanlığı, dünyayı bilmesi ve tanıması için dünyamızı anlatan bilgiler, görseller ve ses kayıtları bir altın plağa kaydederek araca yerleştirildi.

Ama kaydetmadiler içindeki Altın Plağa, insanın çirkin yüzünü, iktidar hırsını, kan dökücülüğünü, vahşi yanını. Kibirimizi, hırsımızı işlemediler kayıtlara.Yöneten kesimin kendisini üstün, güçlü göstermek için acımasızlığını, sermayenin sömürenin doyumsuzluğunu, insanın nankör tarafını,hain tarafını ,çıkar uğruna her şeyi yapabileceğini yazmadılar, yıldızlar ötesindekilerin bilmesini istemediler.


Voyager 1 uzay aracı, NASA tarafından fırlatıldığı 5 Eylül 1977'den bu yana hizmet vermeye devam eden 722 kiloluk bir insansız, dış Güneş Sistemi ve ötesi uzay sondasıdır. Jüpiter ve Satürn'ü ziyaret etmiş, bu gezegenlere ait uyduların detaylı fotoğraflarını elde eden ilk sonda olmuştur.13 Eylül 2013 tarihinde NASA tarafından yapılan açıklamada Voyager 1'in tamamen güneş sisteminden ayrılıp yıldızlar arası alana girdiği bildirilmiştir.13 Kasım 2015 tarihi itibariyle, Voyager 1 dünyadan 20.035[3] milyar kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve her saniye yaklaşık 17 kilometre uzaklaşmaktadır..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...