24 Ocak 2018 Çarşamba

Şarap, rakı ve kanser



ŞARAP kanserli hücreleri öldürmek için mucizevi bir üründür.Ona pek çok erdem atfedilir ama en ilginci kistler ve tümörler üzerindeki etkisidir.Kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas gibi 12 tür kanserin habis hücrelerini yok etmektedir. Şarabın bileşikleri kanserli hücrelerin büyümelerini yavaşlatarak kemoterapide kullanılan Adriamicin'den 100 defa daha etkilidir.

Geniş spektrumlu bir anti mikrobik etkendir özellikle bakteri enfeksiyonlarına ve mantarlara karşı.Aynı zamanda içimizdeki parazitlere ve solucanlara da etkilidir, yüksek tansiyonu da düzenler.Sinirsel problemlerle savaşan bir anti depresandır.

Rakının tarihi de bu kadar eski ve zengin olmasa da yukarıdaki yararlarına ek olarak nezle, soğuk algınlığı ve gribi de iyi gelen tek ilaçtır.

Aşağıdaki bilgiler de literatürden.En az 10.000 yıldır içilen şarap ilk bulunan, her derde deva bir ilaçtır.Her hastalık için içilirken ve de özellikle bazen fazla alınınca keyif verdiği de görülmüştür. Ve en zor hastalık olan psikolojik rahatsızlıklar için de en iyi ilaç olmuştur. Yan etkisi de halen görülmemiştir.

Her şeyin aşırısı zararlıdır. Sıcağın, soğuğun, güneşin, ilacın, uykunun, sevginin. Şarabın bile.

.3.000 yıllık batıklarda bulunan en çok malzeme şarap kaplarıdır.En yaygın uluslararası ticaret malı idi.Anayurdu Anadolu'dur, Trakya'dır. Müslümanlığın orta çağının başladığı 13. yüzyıla kadar da kalitelileriyle, çokluğu ile ünlüydü. Yine de Anadolu'da 2.000 yılına kadar yaşamayı başardı.

Sn. Atilla Saran'dan alınmıştır.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...