8 Aralık 2019 Pazar

LIMONCELLO Tarifi



Malzemeler

 Limon            : 6 Adet
 Alkol              : 500 Ml
 Şeker             : 400 gr
 Su                  : Katışımı 1500 Ml ye tamamlayacak kadar.


Yapım Tarifi

Yıkanan limonların kabuğu bir patates soyucusuyla soyulur.
Soyarken limonun beyaz kısımlarının alınmamasına dikkat edilir
Bir damacana 1600 Ml seviyesinde işaretlenir
Damacanaya 500 Ml % 96 lık alkol konulur
Limon kabukları alkolün içerisine ilave edilir, çalkalanır
Bu karışım en az 48 saat bekletilir
500 ml su içine 400 gr şeker ilave edilir
Karışım, şekerin erimesi için 70-100 dereceye kadar ısıtılır
Şekerli su soğuduktan sonra damacanaya boşaltılır
Damacana işaretli seviyeye kadar su ile doldurulur,çalkalanır

Elde edilen 1,6 Litre Limoncello % 30 alkol içerir
Soğutulduktan sonra servis yapılır

Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...