Malzemeler
Limon : 6 Adet
Alkol : 500 Ml
Şeker : 400 gr
Su : Katışımı 1500 Ml ye
tamamlayacak kadar.
Yapım Tarifi
Yıkanan limonların kabuğu bir patates soyucusuyla soyulur.
Soyarken limonun beyaz kısımlarının alınmamasına dikkat
edilir
Bir damacana 1600 Ml seviyesinde işaretlenir
Damacanaya 500 Ml % 96 lık alkol konulur
Limon kabukları alkolün içerisine ilave edilir, çalkalanır
Bu karışım en az 48 saat bekletilir
500 ml su içine 400 gr şeker ilave edilir
Karışım, şekerin erimesi için 70-100 dereceye kadar ısıtılır
Şekerli su soğuduktan sonra damacanaya boşaltılır
Damacana işaretli seviyeye kadar su ile
doldurulur,çalkalanır
Elde edilen 1,6 Litre Limoncello % 30 alkol içerir
Soğutulduktan sonra servis yapılır
Afiyet olsun.